Święto Aktywności Obywatelskiej 2024 r.!!!

📣Już 31.08.2024 r. po raz kolejny odbędzie się Święto Aktywności Obywatelskiej 2024 🥳
Już teraz zapraszamy w imieniu nowosądeckich organizacji pozarządowych do udziału w wydarzeniu mieszkańcom Nowego Sącza i okolic🙋‍🙋‍♂️
➡️Wydarzenie odbędzie się 31 sierpnia (sobota) w godz. 13.00 – 17.00 w Parku Strzeleckim w Nowym Sączu.
➡️Podczas Święta planowany jest konkurs z nagrodami na najciekawsze stoisko NGO🏆🥇🏅.
To wyjątkowe wydarzenie, podczas którego poznasz organizacje pozarządowe działające w naszej społeczności, a także skorzystasz z wielu atrakcji! 🎨🤹‍♂️🎶
Co na Was czeka?
• prezentacja ponad 25 organizacji pozarządowych 🤝
• warsztaty rękodzielnicze 🎨
• pokazy artystyczne, sportowe, historyczne 🎭🏐⚔
• fotobudka 360 📸
• piana party i animacje muzyczne 🎊
• warsztaty robotyki i programowania ⚙
• nauka tańca 💃
• badania profilaktyczne 👩‍⚕️
• nauka jazdy na rolkach 🤩
• konsultacje pedagogiczne 🧐
• konkursy 🏆
• malowanie buziek, plecenie warkoczyków😊
• techniki jaskiniowe 🧗‍♂️
• modele silników rakietowych 🚀
• smakołyki 🍦🍭
• i inne
Organizacje, z którymi będzie można się spotkać podczas wydarzenia: „Golden Team” Nowy Sącz, Stowarzyszenie do walki z bezdomnością zwierząt „Przytul mnie”, Fundacja „Okno Nadziei” oddz. w Nowym Sączu, Fundacja Fylion, Fundacja Luminaria, Fundacja Luna Technology, Fundacja Sądecka, Fundacja SEE CHANCE, Fundacja Stałego Rozwoju, Iwo-Doradztwo Obywatelskie, Stowarzyszenie Honorowych Dawców Krwi Rzeczpospolitej Polskiej Klub Miejski Nowy Sącz, Polskie Towarzystwo Historyczne Oddział w Nowym Sączu, Polskie Towarzystwo Tatrzańskie Oddział Beskid w Nowym Sączu, Polskie Towarzystwo Turystyczno-Krajoznawcze Oddział „Beskid” w Nowym Sączu, Sądecki Klub Piłki Siatkowej „DUNAJEC”, Stowarzyszenie „Barwna Jesień”, Stowarzyszenie ADeeM, Stowarzyszenie Kobiet do Walki z Rakiem Piersi Europa Donna w Nowym Sączu, Stowarzyszenie Nowosądeckie Serducho, Stowarzyszenie Rodzin i Przyjaciół Osób W Spektrum Autyzmu „AUtopozytywni”, Stowarzyszenie Rolki Nowy Sącz, Stowarzyszenie „SURSUM CORDA”, Towarzystwo Przyjaciół Regionalnego Zespołu „Lachy”, Towarzystwo Przyjaciół Sztuk Pięknych, Związek Harcerstwa Polskiego Chorągiew Krakowska Hufiec Nowy Sącz, Związek Strzelecki „Strzelec” Organizacja Społeczno-Wychowawcza.
Dodatkową atrakcją będzie STREFA AKTYWNYCH MIESZKAŃCÓW, w ramach której:
• zagrasz w międzypokoleniową grę terenową z nagrodami 🏞🎁
• zagrasz w wielkoformatowe gry planszowe i zręcznościowe 🎲🧩
Na miejscu znajdziesz PUNKT INFORMACYJNY BIURA AKTYWNOŚCI OBYWATELSKIEJ, w którym dowiesz się więcej na temat:
• budżetu obywatelskiego 🏬
• zakładania i prowadzenia organizacji pozarządowej 📝
• pozyskiwania dotacji na działania społeczne